TC Zwart Logo
Phone

Bel Gert Zwart
0541 850 700

Cursus Machineveiligheid en Risicobeoordeling

In één dag training gaan wij u uitleg geven over wat de huidige machinerichtlijn inhoud. Ook laten wij u zien wat u moet doen om uw product te laten voldoen aan de eisen van de machinerichtlijn. Afhankelijk van wat u wilt, kunnen wij de inhoud van deze dag aanpassen.

Wat gaan wij met u doen op deze dag

In deze dagtraining lopen wij met u door het woud van actuele normen en richtlijnen heen. ’s Morgens gaan wij de veranderingen van de nieuwe machinerichtlijn doornemen en ook de wijzigingen van de daaraan gerelateerde normen. Aan de hand van een praktisch overzicht bekijken wij wat de consequenties voor u (kunnen) zijn. Ook gaan wij kijken naar eisen ten aanzien van specifieke producten zoals robots, veiligheidscomponenten, etc. en behandelen we kort ander richtlijnen, die van toepassing (kunnen) zijn op machines.

Naast het mechanische, worden de wijzigingen op het gebied van elektrisch veiligheid toegelicht. Wij laten u de principes zien van de nieuwe methodiek voor de beoordeling van het veiligheidssysteem en tonen kort hoe met behulp van Sistema een berekening uitgevoerd wordt. ‘s Middags wordt aandacht besteed aan de risicobeoordeling. Aan de hand van praktische voorbeelden beschouwen we een aantal aspecten van het uitvoeren van een risicobeoordeling.

De eerder uitgebrachte norm ISO 14121, die sinds kort geïntegreerd is in de nieuwe ISO 12100, is uitgebreid met een bredere beschouwing van de machine in zijn omgeving (de machinegrenzen). Wij gaan deze methodiek aan de hand van voorbeelden met u doornemen. Tot slot worden de wijzigingen met betrekking tot de gebruiksaanwijzing, de VVO(verklaringen van overeenstemming), de CE-markering en het opzetten van eentechnisch dossier behandeld.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle personen die direct of indirect bij het ontwerp en de bouw van machines betrokken zijn. Ook voor afdelingshoofden en inkoopfunctionarissen is deze cursus van belang. In overleg met u kunnen wij de behandelde onderwerpen aanpassen aan uw behoefte.

Alvast meer lezen over machineveiligheid? Bekijk onze speciale machineveiligheid website.

t.
Gert Zwart
Contact Gert Zwart

0541 850 700
084 740 9733
Gert.Zwart@tczwart.nl
TC Zwart Logo
KvK: 08130239 | BTW: NL8139.67.739.B01 Website door Tribeweb.nl

 | 

Algemene Voorwaarden

 | 

Privacy statement