TC Zwart Logo
Phone

Bel Gert Zwart
0541 850 700

Opfriscursus Machineveiligheid en Risicobeoordeling

In één dagdeel training geven wij u uitleg over wat de veranderingen zijn in de nieuwe machinerichtlijn. Ook laten wij u zien wat er is veranderd in de aanpak van risicobeoordeling. De inhoud van dit dagdeel kunnen wij aanpssen naar uw wensen.

Wat gaan wij met u doen

In deze training gaan wij samen met u door de actuele machinerichtlijn (2006/42/EG) en norm (ISO 12100). Wij bespreken de veranderingen van de nieuwe machinerichtlijn ten opzichte van de oude. Aan de hand van een praktisch overzicht bekijken wij wat de consequenties voor u (kunnen) zijn. Ook gaan wij kijken naar eisen ten aanzien van specifieke producten zoals robots, veiligheidscomponenten, etc. Naast het mechanische, worden de wijzigingen op het gebied van elektrisch veiligheid toegelicht. Wij laten u kort de principes zien van de nieuwe methodiek voor de beoordeling van het veiligheidssysteem (SIL en PL) en tonen kort hoe met behulp van Sistema een berekening uitgevoerd wordt. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan de risicobeoordeling. Aan de hand van praktische voorbeelden beschouwen we een aantal aspecten van het uitvoeren van een risicobeoordeling. De eerder uitgebrachte norm ISO 14121, die sinds kort geïntegreerd is in de nieuwe ISO 12100, is uitgebreid met een bredere beschouwing van de machine in zijn omgeving (de machinegrenzen). Wij gaan deze methodiek aan de hand van voorbeelden met u doornemen. Tot slot worden de wijzigingen met betrekking tot de gebruiksaanwijzing, de VVO(verklaringen van overeenstemming), de CE-markering en het opzetten van eentechnisch dossier behandeld.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle personen die direct of indirect bij het ontwerp en de bouw van machines betrokken zijn. Ook voor afdelingshoofden en inkoopfunctionarissen is deze cursus van belang. In overleg met u kunnen wij de behandelde onderwerpen aanpassen aan uw behoefte.

t.
Gert Zwart
Contact Gert Zwart

0541 850 700
084 740 9733
Gert.Zwart@tczwart.nl
TC Zwart Logo
KvK: 08130239 | BTW: NL8139.67.739.B01 Website door Tribeweb.nl

 | 

Algemene Voorwaarden

 | 

Privacy statement